dinsdag 31 maart 2009

Wie mag jouw spaargeld beheren?

Nog niet zo lang geleden bleek uit onderzoek in opdracht van RTL-Z dat Rabobank duidelijk favoriet was onder de Nederlandse bevolking, als het gaat om het openen van een nieuwe bankrekening. Waar ik nu zou benieuwd naar ben is het soort rekening waar het om ging.

Nu heb ik zelf een Raborekening, maar ook één bij Fortis en sinds kort bij ASN Bank. De voorkeur voor Rabobank heeft ongetwijfeld niet te maken met faciliteiten of passen ofzo, want daarin verschillen de banken toch echt niet veel. ASN heeft nog maar heel recent de betaalrekening als mogelijkheid - waardoor de faciliteiten nog niet helemaal compleet zijn. Maar verder? Het zal wel om imago gaan, want daarin is de Rabobank nu eenmaal heel sterk.

Veel minder sterk is de boerenleenbank in de rentepercentages op spaarrekeningen. Daarom kan ik me niet voorstellen dat de spaarrekeningen van de Rabobank favoriet zijn bij de meerderheid van Nederland. Of wel? Het kan natuurlijk best, naam en reputatie bieden vertrouwen en het is wel fijn om vertrouwen te hebben in je spaarbank. Maar aan de andere kant: als je bij de Rabobank op je internetspaarrekening 2,9% rente krijgt, en bij MoneYou 4,5%... waarom zou je jouw zuurverdiende spaarcenten dan bij de Rabobank stallen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten