vrijdag 3 april 2009

How low will they go?

De spaarrentes zijn de laatste tijd al behoorlijk aan het dalen. En daar komt voorlopig echt nog geen einde aan. De rentetarieven op spaarrekeningen zijn ten opzichte van het algemene renteniveau gewoon nog aan de hoge kant. Dat doen sommige banken om maar zoveel mogelijk spaargeld binnen te harken, het verschil tussen de zogenaamde 'prijsvechters' en de reguliere grootbanken is dan ook fors.

Credit Europe, één van de top-drie qua vrij opvraagbare spaargelden zonder voorwaarden, geeft alvast eerlijk aan dat de rente in de komende maanden nog verder omlaag zal gaan. Hetzelfde stelt NIBC Direct. En het is niet meer dan logisch om er vanuit te gaan dat de derde musketier, MoneYou, mee zal gaan in die verlagingstrend.

Tijd dus om geld dat je de komende jaren niet nodig hebt vast te zetten misschien? Niemand kan natuurlijk met zekerheid zeggen wat de rentetarieven in een periode van jaren gaan doen, maar een verhoging zit er de eerstkomende tijd niet in lijkt me. Dus als je een som geld hebt waarvan je zeker weet dat je er niet aan hoeft te komen - waarom zou je het dan niet op een deposito zetten? Bij Credit Europe kun je nog gebruik maken van het actietarief op 3 jaar vast: 5,25%.

Dat de rentedaling voor spaargelden verder zal doorzetten staat dus eigenlijk wel vast. De vraag is alleen: How low will they go - met die spaarrente?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten